BLOG

Afscheid

29 juli 2014

Hij zegt; “wellicht spreken we elkaar nog weer”. Terwijl hij juist daarvoor aangeeft dat zijn lichaam er langzamer zeker mee ophoudt. “Ik beaam het. Wellicht wel Fred.” Het open houden van het afscheid, dat er nog een kans is dat je elkaar spreekt, wint het van de gedachten en de realiteit dat het wel eens sneller voorbij kan zijn.

Een artikel in de krant

16 april 2014

Vandaag stond er een artikel in de krant over documentaire 'Voor de stilte' die vanavond in première gaat in filmhuis Lumière in Maastricht. 

Intuïtie

16 maart 2014

Tijdens de opnames die wij, Hanneke, Ruud en ik maken, weten we dat de mensen die we filmen op den duur gaan sterven. Als filmmaker leer je tijdens dit proces het leven nog meer te waarderen, zeker als je de persoonlijke verhalen hoort van de mensen de we in beeld brengen. Het is een cliché, maar we zien het voortdurend tijdens de opnames: omarm wat je liefhebt en focus op wat je wilt bereiken. Inmiddels zijn al enkele mensen die aan de documentaire meewerkten overleden...

We hebben een crowdfunding project

26 februari 2014

Ons documentaire project Voor de stilte heeft nu een crowdfunding website. Met dit project proberen we de laatste financiële middelen die we nodig hebben bij elkaar te krijgen. Vanuit de gedacht dat geven vraagt om een gift hebben we een aantal leuke rewards voor je klaar staan! Doneer je mee?

Op pad met Henk

25 februari 2014

Vandaag waren er weer opnames, waarbij ik ook bij Henk ben langsgegaan.

De Ark en zuster Greet

14 januari 2014

Ruud Geuijen is filmmaker voor Stichting Zuyderzigt. Op dit moment filmt hij een zuster in hospice ‘De Ark’. Hieronder vertelt hij zijn bevindingen van het filmen in hospice en werken voor het project ‘Voor de Stilte’.

Fijne feestdagen!

24 december 2013

Stichting Zuyderzigt wenst u prettige kerstdagen!

Vogelvlucht

15 december 2013

Samen met Richard en Anky ben ik op kantoor alweer een tijdje bezig. De tijd vliegt tijdens dit project. Voor mij persoonlijk is het mijn eerste grote communicatie opdracht binnen mijn eigen onderneming. Een uitdaging en een enorm leerproces. Een project waar ik ook persoonlijk bij betrokken ben.

Op bezoek bij Joke

6 november 2013

Wat ben ik toch een bofkont volgens Joke. En dat ben ik zeker, omdat dat ik haar en Ben heb leren kennen.

Het zijn echte Rotterdammers in het Limburgs land. Eén van de portretten gaat over Joke.

Zuyderzigt werkt samen met

22 oktober 2013

Zuyderzigt gaat met het nieuwe project ‘Voor de stilte’ een samenwerking aan met verschillende partijen. Om zo ondersteuning te krijgen op bestuurlijk, communicatief, cultureel en op het gebied van videoproductie. Vandaag stellen zij zichzelf voor.

Als ik er niet meer ben

10 oktober 2013

Als ik er niet meer ben dan..., 
Als ik afscheid moet nemen dan...,
Wat doe ik voor het stil wordt? Als het al stil wordt?

 

 

Presentatie Festival Mater Mosa

1 oktober 2013

Op vrijdag 20 september is de documentaire Maes gepresenteerd in Luik tijdens de Internationale Maas Biennale Mater Mosa. Een festival dat in 2015 plaatsvindt en Maes is één van de kandidaten binnen het hoofdprogramma.

 

Welkom

26 september 2013

Welkom op de vernieuwde website van Zuyderzigt. Samen met de start van de ontwikkeling van documentaire Voor de stilte? is de website aangepast. Een fris en helder uiterlijk is het resultaat. 

 

Please reload

BLOG 1

Vestigings- en Postadres: 

Hazelaarhoven 9

6225 HL Maastricht

Bezoekadres: 

Sluizerbank 12

6213 JX Maastricht

Contact: 

T: +31 6 248 702 69

E: info[@]zuyderzigt.nl

© 2019 Zuyderzigt

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle