top of page

BLOG

Hij zegt; “wellicht spreken we elkaar nog weer”. Terwijl hij juist daarvoor aangeeft dat zijn lichaam er langzamer zeker mee ophoudt. “Ik beaam het. Wellicht wel Fred.” Het open houden van het afscheid, dat er nog een kans is dat je elkaar spreekt, wint het van de gedachten en de realiteit dat het wel eens sneller voorbij kan zijn.

Vandaag stond er een artikel in de krant over documentaire 'Voor de stilte' die vanavond in première gaat in filmhuis Lumière in Maastricht. 

Tijdens de opnames die wij, Hanneke, Ruud en ik maken, weten we dat de mensen die we filmen op den duur gaan sterven. Als filmmaker leer je tijdens dit proces het leven nog meer te waarderen, zeker als je de persoonlijke verhalen hoort van de mensen de we in beeld brengen. Het is een cliché, maar we zien het voortdurend tijdens de opnames: omarm wat je liefhebt en focus op wat je wilt bereiken. Inmiddels zijn al enkele mensen die aan de documentaire meewerkten overleden...

Ons documentaire project Voor de stilte heeft nu een crowdfunding website. Met dit project proberen we de laatste financiële middelen die we nodig hebben bij elkaar te krijgen. Vanuit de gedacht dat geven vraagt om een gift hebben we een aantal leuke rewards voor je klaar staan! Doneer je mee?

Vandaag waren er weer opnames, waarbij ik ook bij Henk ben langsgegaan.

Ruud Geuijen is filmmaker voor Stichting Zuyderzigt. Op dit moment filmt hij een zuster in hospice ‘De Ark’. Hieronder vertelt hij zijn bevindingen van het filmen in hospice en werken voor het project ‘Voor de Stilte’.

Stichting Zuyderzigt wenst u prettige kerstdagen!

Samen met Richard en Anky ben ik op kantoor alweer een tijdje bezig. De tijd vliegt tijdens dit project. Voor mij persoonlijk is het mijn eerste grote communicatie opdracht binnen mijn eigen onderneming. Een uitdaging en een enorm leerproces. Een project waar ik ook persoonlijk bij betrokken ben.

Wat ben ik toch een bofkont volgens Joke. En dat ben ik zeker, omdat dat ik haar en Ben heb leren kennen.

Het zijn echte Rotterdammers in het Limburgs land. Eén van de portretten gaat over Joke.

Zuyderzigt gaat met het nieuwe project ‘Voor de stilte’ een samenwerking aan met verschillende partijen. Om zo ondersteuning te krijgen op bestuurlijk, communicatief, cultureel en op het gebied van videoproductie. Vandaag stellen zij zichzelf voor.

Als ik er niet meer ben dan..., 
Als ik afscheid moet nemen dan...,
Wat doe ik voor het stil wordt? Als het al stil wordt?

 

 

Op vrijdag 20 september is de documentaire Maes gepresenteerd in Luik tijdens de Internationale Maas Biennale Mater Mosa. Een festival dat in 2015 plaatsvindt en Maes is één van de kandidaten binnen het hoofdprogramma.

 

Welkom op de vernieuwde website van Zuyderzigt. Samen met de start van de ontwikkeling van documentaire Voor de stilte? is de website aangepast. Een fris en helder uiterlijk is het resultaat. 

 

Please reload

BLOG 1

bottom of page